Wie kan mij helpen aan een (echt )zachte pepernoten recept, dus geen kruidnootjes.
Ik ben al heel lang op zoek en zou er erg blij mee zijn.
Geachte heer Brouwers,
hieronder volgt een recept voor de echte peperbollen(noten).
Dit recept is al heel erg oud en gaat over de echte orginele pepernoten.
benodigdheden:
375 gram water
250 gram stroop (zwart)
400 gram masse (druivensuiker)
1375 gram roggebloem
25 gram suiker
100 gram anijszaad
125 gram honing
2,5 gram koolzuur (natrium carbonaat)
eventueel 10 gram zout
bereidingswijze:
water, masse, suiker in een pan doen en aan de kook brengen.
Als het kookt de gevormde schuim afscheppen.
Nu de stroop toevoegen en terug aan de kook brengen.
De roggebloem zeven, koolzuur en anijszaad toevoegen.
de gekookte massa aan de bloem toevoegen en goed kneden.
Het geheel een nacht laten rusten.
De honing vloeibaar maken door b.v. op een warme plaats te zetten.
b.v. op de kachel.
Na de rustperiode de honing toevoegen en goed mengen.(dit noemt men kraken).
Het deeg goed uitrollen tot pillen van plm.1 cm dikte en stukjes afsnijden
van 1 cm.De verkregen stukjes goed door de roggebloem wrijven.(paneren).
Leg de bollen op een bakplaat tegen elkaar aan (los vast).
Afbakken in een oven van 160ºC plm.15 tot 25 minuten.
Als de peperbollen zijn afgebakken en afgekoeld het overtollige bloem er af vegen.
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?