baklava recepten

  • adriaan van den hoek

    wij zoeken receptuur van verschillende soorten baklava, en zouden graag eens bij iemand gaan kijken die dat maakt .

    wij zijn gevestigd in zeeland.

    vriendelijke groeten,

    adriaan van den hoek

  • Maud de Wit

    Ik heb een recept, maar in het Engels, wil het wel voor je vertalen als je wilt.

    Wij wonen in Saoedi en baklava is een van mijn favoriete zoetigheden met een lekkere kop cappuccino ! er zijn veel meer soorten van dit koek/gebak, maar met andere namen, vaak kun je van alles kiezen en dan gesorteerd kopen.

  • adriaan van den hoek

    beste maud,

    ik zou graag je recepten ontvangen, als het kan in het nederlands.

    als ik je soms aan iets anders kan helpen met alle plezier.

    bedankt voor je reactie,

    adriaan van den hoek.

  • Jessica van Osnabrugge

    Ik ben al tijden op zoek naar dit recept. Kunnen jullie mij dan er aan helpen?

    Jessica

  • Maud

    Jessica,

    Ik heb je ze al per email toegestuurd,

    groetjes,

    Maud

  • S. Gurkan

    Beste mensen ik zou jullie met deze vraag graag willen helpen.

    Maar hiertegenover zou ik van jullie (meer) informatie willen ontvangen betreft (Gebruikte) bakkersmachines alvast bedankt.

    Baklava recept;

    Benodigdheden: bloem, eieren, water, (zonnebloem)olie, walnoten (=gestampt/fijn) citreon, suiker platte (turkse) bakplaat

    Let op; voor 1kg bloem gebruik je 1 ei, een drinkglas (zonnebloem)olie, 2 glaasjes water en een vleugje zout.

    stap1: meng de bloem (1kg) en de (1) ei goed met elkaar. Al roerend voeg je er 1 glas olie bij en vervolgens geleidelijk aan de 2glaasjes water. Kneed dit tot een zacht geheel.

    Stap2: Nadat het geheel na ca 1,5/2 uur is gerezen maak je er kleine bolletjes van. (ongeveer zo groot als een perzik).

    stap3: als je klaar bent met het maken van bolletjes kun je beginnen met het uitrollen/kneden. Net zolang dat het niet meer kan. Het moeten echt hele dunne laagjes zijn dus heel dun.

    Stap4: besmeer de (turkse) bakplaat met een dun laagje (zonnebloem)olie en leg er vervolgens de eerste drie uitgekneede lagjes deeg in. Strooi er vervolgens walnoten ruim verdeeld over het geheel op. herhaal dit steeds na drie laagjes deeg.

    Stap5: nadat je ongeveer drie keer hebt gestrooid met walnoten dus ca 12 laagjes deeg ben je klaar voor stap 6

    Stap6: verhit een klain beetje ca 30ml zonnebloemolie en giet deze rustig over het deeggeheel zodat je er een lekker bruin kleurtje op krijgt.

    Stap7: nadat je de oven ca een half uur op 200gradencelsius hebt verhit doe je de bakplaat met inhoud erin. Nadat het lekker is gebakken en een bruin kleurtje heeft gekregen haal je het eruit.

    Stap8: verhit ca 150ml water en voeg er 75ml suiker bij. Doe er een half citroen(sap) zonder schil geperst in.Roer net zolang tot dat het verkleurt en een beetje stroperig aanvoelt,

    stap9: nadat de stroop is afgekoeld tot lauwwarm doe je het beetje bij beetje over de deeg met walnoten.

    Je baklava is nu klaar en het wachten is op het afkoelen. Je kan er bij voorkeur slagroom en/of iets ander op doen het is maar wat je wilt.

    Maar voor degenen die echt willen zien en meemaken hoe baklava in het echt wordt gemaakt zou ik zeggen: stuur me een mail en wie weet kun je met me mee naar Turkije om het in het echt mee te maken.

    Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het wel nou, veel plezier en eet smakelijk.

    groeten

  • S. Gurkan

    Beste mensen ik zou jullie met deze vraag graag willen helpen.

    Maar hiertegenover zou ik van jullie (meer) informatie willen ontvangen betreft (Gebruikte) bakkersmachines alvast bedankt.

    Baklava recept;

    Benodigdheden: bloem, eieren, water, (zonnebloem)olie, walnoten (=gestampt/fijn) citreon, suiker platte (turkse) bakplaat

    Let op; voor 1kg bloem gebruik je 1 ei, een drinkglas (zonnebloem)olie, 2 glaasjes water en een vleugje zout.

    stap1: meng de bloem (1kg) en de (1) ei goed met elkaar. Al roerend voeg je er 1 glas olie bij en vervolgens geleidelijk aan de 2glaasjes water. Kneed dit tot een zacht geheel.

    Stap2: Nadat het geheel na ca 1,5/2 uur is gerezen maak je er kleine bolletjes van. (ongeveer zo groot als een perzik).

    stap3: als je klaar bent met het maken van bolletjes kun je beginnen met het uitrollen/kneden. Net zolang dat het niet meer kan. Het moeten echt hele dunne laagjes zijn dus heel dun.

    Stap4: besmeer de (turkse) bakplaat met een dun laagje (zonnebloem)olie en leg er vervolgens de eerste drie uitgekneede lagjes deeg in. Strooi er vervolgens walnoten ruim verdeeld over het geheel op. herhaal dit steeds na drie laagjes deeg.

    Stap5: nadat je ongeveer drie keer hebt gestrooid met walnoten dus ca 12 laagjes deeg ben je klaar voor stap 6

    Stap6: verhit een klain beetje ca 30ml zonnebloemolie en giet deze rustig over het deeggeheel zodat je er een lekker bruin kleurtje op krijgt.

    Stap7: nadat je de oven ca een half uur op 200gradencelsius hebt verhit doe je de bakplaat met inhoud erin. Nadat het lekker is gebakken en een bruin kleurtje heeft gekregen haal je het eruit.

    Stap8: verhit ca 150ml water en voeg er 75ml suiker bij. Doe er een half citroen(sap) zonder schil geperst in.Roer net zolang tot dat het verkleurt en een beetje stroperig aanvoelt,

    stap9: nadat de stroop is afgekoeld tot lauwwarm doe je het beetje bij beetje over de deeg met walnoten.

    Je baklava is nu klaar en het wachten is op het afkoelen. Je kan er bij voorkeur slagroom en/of iets ander op doen het is maar wat je wilt.

    Maar voor degenen die echt willen zien en meemaken hoe baklava in het echt wordt gemaakt zou ik zeggen: stuur me een mail en wie weet kun je met me mee naar Turkije om het in het echt mee te maken.

    Mochten er nog vragen zijn dan hoor ik het wel nou, veel plezier en eet smakelijk.

    groeten