Ik ben al tijden op zoek naar een goed recept voor het maken van vanille creme voor op een taart. Hoop dat iemand me kan helpen.
Alvast bedankt.
Receptuur/ benodigdheden voor circa 3700 gr creme
1750 gr roomboter
1000 gr water
100 gr banketbakkerspoeder
150 gr melissuiker
700 gr melissuiker
Werkwijze:
Roer of klop de roomboter luchtig met de machine
Water, 150 gr melissuiker en de banketbakkerspoeder tot een compositie-room koken.
700 gr melissuiker door de gekookte compositie roeren.
Mengsel laten afkoelen tot 22 graden celcius.
De gekoelde compositie in 2 gedeelten aan de roomboter toevoegen.
Het geheel tot een luchtige creme draaien . (20-25 minuten).
Voor dit recept heb je zeker een machine nodig, met de hand is dit geen doen.
Een beter recept:150 gr roomboter
150 gr creme margarine of zachte boter (geen bakboter)
200 gr fondant
150 gr ml slagroom
20 gr hart vet
Boter en fondant luchtig kloppen
hart vet gesmolten langzaam toevoegen
dan de slagroom langzaam toevoegen (vloeibaar)
het geheel luchtig en wit kloppen.
Het hart vet is niet perse noodzakelijk maar het maakt de creme wat harder als hij verwerkt is en uit de koeling komt.
Als de creme te hart is om te verwerken dan even verwarmen en weer luchtig kloppen.
Als je nog 20 gr hart vet toevoegt dan is deze creme zeer geschikt voor slagroom-
truffels.
succes, een ex pattasier
Hallo Tanya,
Ik bedoel niet de banketbakkersroom, maar echte vanillecreme voor op een taart.Ben natuurlijk geinteresseerd in alle variaties/recepten.
Groetjes en bedankt voor je reactie.
yvonne Tanya schreef:
>
> Als je het over vanillecreme hebt bedoel je dan
> banketbakkersroom?Daar worden bij de bakker veel taarten mee
> gevuld.
> Ik heb een recept van vanillecreme maar dat is een dunner
> substansie.
>
> Tanja
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?