vanille creme

  • yvonne

    Ik ben al tijden op zoek naar een goed recept voor het maken van vanille creme voor op een taart. Hoop dat iemand me kan helpen.

    Alvast bedankt.

  • Tanya

    Als je het over vanillecreme hebt bedoel je dan banketbakkersroom?Daar worden bij de bakker veel taarten mee gevuld.

    Ik heb een recept van vanillecreme maar dat is een dunner substansie.

    Tanja

  • schippers

    Receptuur/ benodigdheden voor circa 3700 gr creme

    1750 gr roomboter

    1000 gr water

    100 gr banketbakkerspoeder

    150 gr melissuiker

    700 gr melissuiker

    Werkwijze:

    Roer of klop de roomboter luchtig met de machine

    Water, 150 gr melissuiker en de banketbakkerspoeder tot een compositie-room koken.

    700 gr melissuiker door de gekookte compositie roeren.

    Mengsel laten afkoelen tot 22 graden celcius.

    De gekoelde compositie in 2 gedeelten aan de roomboter toevoegen.

    Het geheel tot een luchtige creme draaien . (20-25 minuten).

    Voor dit recept heb je zeker een machine nodig, met de hand is dit geen doen.

  • johan

    Een beter recept:150 gr roomboter

    150 gr creme margarine of zachte boter (geen bakboter)

    200 gr fondant

    150 gr ml slagroom

    20 gr hart vet

    Boter en fondant luchtig kloppen

    hart vet gesmolten langzaam toevoegen

    dan de slagroom langzaam toevoegen (vloeibaar)

    het geheel luchtig en wit kloppen.

    Het hart vet is niet perse noodzakelijk maar het maakt de creme wat harder als hij verwerkt is en uit de koeling komt.

    Als de creme te hart is om te verwerken dan even verwarmen en weer luchtig kloppen.

    Als je nog 20 gr hart vet toevoegt dan is deze creme zeer geschikt voor slagroom-

    truffels.

    succes, een ex pattasier

  • yvonne

    Hallo Tanya,

    Ik bedoel niet de banketbakkersroom, maar echte vanillecreme voor op een taart.Ben natuurlijk geinteresseerd in alle variaties/recepten.

    Groetjes en bedankt voor je reactie.

    yvonne Tanya schreef:

    >

    > Als je het over vanillecreme hebt bedoel je dan

    > banketbakkersroom?Daar worden bij de bakker veel taarten mee

    > gevuld.

    > Ik heb een recept van vanillecreme maar dat is een dunner

    > substansie.

    >

    > Tanja