Portugal

  • marianne.

    Hallo bakkers in Nederland,wij en vele ex Nederlanders die zich gevestigd hebben in midden Portugal missen hier het bruin,volkoren enz.lekkere brood uit Nederland.

    Misschien een hint om hier een zaak te starten?Winkels genoeg te koop en betaalbaar.Wij verwelkomen jullie van harte.

  • echte bakker

    goed idee maar jekan het ook zelf

    100 % meel (door kennissen mee laten nemen uit nederland)

    2 % ZOUT

    2 % roomboter

    2 % gist

    1 % suiker

    56%water voor wit brood 62 % voor volkorenbrood

    goed door elkaar mengen je mengt niet gouw te lang pak gewoon ijs koud water en kneed door tot het deeg 26 graden warm weeg het deeg af voor een gewoon brood 900 gram deeg (kleiner blik = lichter afwegen) laat het in de schaduw rijzen zorg dat het niet droogt door de windt eventueel vochtig houden met plantenspuit tot het gerezen is tot net boven de rand van het blik dan in een oven van 265 graden bakken oven terugzetten naar de 240 graden en ongeveer 35 minuten bakken

    of gewoon naar nederland gaan en veel vers bood en een grote vriezer kopenen snel terug rijden naar portugal

    ge groeten de echte bakker