Beste Jolanda,
Het klopt wat deze bakkerij jou vertelde.
Het beslag van eierkoeken is voorzien van de stof “ammonia” dit zorgt er voor dat de koek lekker luchtig wordt.
Nadeel van deze grondstof is dat het ammoniak lucht verspreid.
Normaal gezien laat de bakker de eierkoeken uitwassemen (luchten) totdat de lucht verdwenen is.
Pakt hij ze “te vers” / “te warm” in dan is de ammoniak lucht nog niet geheel uit de koek en krijg je het rare luchtje wat jij rook.
Het is dus heel normaal en absoluut niet schadelijk voor de gezondheid.
Tip: komt het nog een keertje voor haal de eierkoeken eventjes uit de verpakking en laat ze een halfuurtje luchten.
Smakelijk eten!
Met vriendelijke groet,
Schellens bakkerij b.v.
Geert Schellens.
Tip 2: kijk voor meer productinformatie op www.schellens.nlJolanda schreef:
>
> Hallo,
>
> Gister heb ik bij de bakker eierkoeken gekocht. Thuisgekomen
> ontdekte ik dat deze wel heel erg naar ammoniak roken. Ik eet
> die dingen wel vaker maar die lucht was me niet eerder
> opgevallen. Weer terug bij de bakker kreeg ik te horen dat
> dit normaal is.
> Kan iemand mij daar meer over vertellen???
>
> Groetjes Jolanda.