Wij zijn op zoek naar een recept voor het originele platte turks brood
Graag uw reaktie.
Met vriendelijke groeten
P.smulders
Hallo,
Je vraag om een recept van plat turks brood. ik heb dit recept via internet gevonden en t is oorspronkelijk van mehuman uit nl.culinair.
Turks brood
2 theelepels droge gist
1 1/2 theelepel zout
250 gr. tarwegriesmeel
125ml olijfolie
250 gr witte bloem
1 eierdooier
( Ik maak t deeg in mijn broodbakmachine maar ik schrijf hier wat je moet doen als je t handmatig maakt.)
1 dl handwarm water met de gist in een kom.
ongeveer 5 minuten laten staan tot gist is opgelost.
Griesmeelbloem, wittebloem en zout mengen in een kom.
In t midden een kuiltje en daarin t gistmengsel plus de olie.
750 ml water erbij en alles roeren tot een samenhangend deeg.
Het deeg op werkblad ( met beetje bloem) en kneden tot soepel deeg.
Deeg in een met olie ingewreven kom afgedekt laten rijzen ( 1 a 1 1/2 uur)
tot t volume verdubbeld is.
Deeg indrukken en 10 min laten rusten.
deeg in 2 delen en elk deel uitrollen tot plat brood van ongeveer18 cm doorsnede
en 2 1/2 cm dik.
Leg broden op een plaat en laat ze afgedekt nogmaals 30 tot 45 min rijzen.
Oven voorverwarmen op 200 C
Klop de eidooier los met 2 eetlepels water en bestrijk de broden met t mengsel.
Prik de broden met een houtenprikker regelmatig in en bak ze in 30 min gaar.
groetjes Pauline
Weet je zeker dat je deze post als spam wil rapporteren aan de beheerder?
Deze post wordt als spam gerapporteerd aan de beheerder van het forum. Bedankt!
Weet u zeker dat u dit topic wil verwijderen?