recept turks brood

  • smulders

    Wij zijn op zoek naar een recept voor het originele platte turks brood

    Graag uw reaktie.

    Met vriendelijke groeten

    P.smulders

  • Pauline

    Hallo,

    Je vraag om een recept van plat turks brood. ik heb dit recept via internet gevonden en t is oorspronkelijk van mehuman uit nl.culinair.

    Turks brood

    2 theelepels droge gist

    1 1/2 theelepel zout

    250 gr. tarwegriesmeel

    125ml olijfolie

    250 gr witte bloem

    1 eierdooier

    ( Ik maak t deeg in mijn broodbakmachine maar ik schrijf hier wat je moet doen als je t handmatig maakt.)

    1 dl handwarm water met de gist in een kom.

    ongeveer 5 minuten laten staan tot gist is opgelost.

    Griesmeelbloem, wittebloem en zout mengen in een kom.

    In t midden een kuiltje en daarin t gistmengsel plus de olie.

    750 ml water erbij en alles roeren tot een samenhangend deeg.

    Het deeg op werkblad ( met beetje bloem) en kneden tot soepel deeg.

    Deeg in een met olie ingewreven kom afgedekt laten rijzen ( 1 a 1 1/2 uur)

    tot t volume verdubbeld is.

    Deeg indrukken en 10 min laten rusten.

    deeg in 2 delen en elk deel uitrollen tot plat brood van ongeveer18 cm doorsnede

    en 2 1/2 cm dik.

    Leg broden op een plaat en laat ze afgedekt nogmaals 30 tot 45 min rijzen.

    Oven voorverwarmen op 200 C

    Klop de eidooier los met 2 eetlepels water en bestrijk de broden met t mengsel.

    Prik de broden met een houtenprikker regelmatig in en bak ze in 30 min gaar.

    groetjes Pauline

  • Pauline

    Rectificatie recept Turks brood.

    Volgens het recept zou je 750 ml water moeten toevoegen.

    ik heb dat geprobeerd al vond ik t al aan de vele kant.

    het is dus niet goed ( het word meer een pap)

    Ik heb t opnieuw gedaan met 300 ml water en toen was t beter.

    Ik hoop dat je er wat aan hebt.

    Pauline.