bagels

  • gaby

    Ik ben op zoek naar het recept voor traditionele Amerikaanse bagels.

    Wie kan mij hieraan helpen?

    Alvast bedankt

  • pauline

    Hoi Gaby

    Hier een bagels recept

    15 gram gist ( of 2 theelepels gedroogde gist)

    2 1/4 dl lauwe melk

    1 theelepel fijne witte suiker

    400 gram bakkersbloem ( patentbloem is ook geschikt )

    1/2 theelepel zout

    1 ei ( gesplitst )

    50 gram boter ( gesmolten en afgekoeld )

    evt: maanzaad,sesamzaad,droge gebakken uitjes ter garnering

    Verkruimel de gist door de melk met de suiker, zeef de bloem met zout in een kom, klop t eiwit schuimig, Schep t gistmengsel , de boter en t eiwit door de bloem, zodat er een zacht deeg ontstaat.

    5 min kneden tot t deeg elastisch is.

    Onder folie in een kom circa 1 1/2 laten rijzen.( tot dubbel volume)

    Deeg inslaan en verdelen in 16 stukken

    Elk deel uirrollen tot een sliert van 15 cm.

    Hiervan ringen vormen,Op een ingevette bakplaat weer laten rijzen tot dubbel volume.

    Oven voorverwarmen op 200 C

    Grote pan met water aan de kook brengen,de bagels met 3 tegelijk 20 sec in t water dompelen, Eruit scheppen met schuimspaan en op een ingevette bakplaat leggen.

    Eidooier losroeren met 1 eetlepel water en de bagels hiermee bestrijken.

    ( evt garneren )

    In de oven afbakken , ongeveer 20 minuten.

    Veel succes , groetjes Pauline