Dikke Brokken..

  • christiaan

    Wie heeft voor mij het recept van Dikke brokken,ik bedoel die hele dikke en donkere….svp recept zo uitgebreid mogelijk BEDANKT!!

  • Coen Meijer

    dit is een klein receptje

    2500 g basterd (bruin)

    600 g poedermelis

    2850 g roomboter

    4800 g zeeuws

    1200 g patent

    200 g speculaaskruiden

    400 g melk

    80 g koolzuur

    50 g zout (alleen bij ongezouten roomboter)

    1000 g heelei

    50 g cardamom

    - basterd, melis en roomboter bij elkaar en homogeen draaien

    - melk, ei doordraaien

    - patent, zeeuws, zout, speculaaskruiden, cardamom, koolzuur doordraaien

    -nacht laten rusten (24 uur)

    -uitrollen op 8 mm en recht hoeken van snijden

    -op licht ingevette platen leggen

    -strijken met eidooier

    -decoreren met 1/2 amandelen

    -aandrogen laten

    -weer strijkenmet eidooier

    -afbakken op 180 graden (bij een indirecte oven) zonder afzakken laten tot 150

    -25 minuten tijd

    succes