tijgerbrood

  • manuela veldman

    Kan iemand mij helpen aan het recept van tijgerbrood ?

    Eerdere pogingen van mij resulteerde alleen in een klef brood zonder tijgerstructuur.

    Bedankt,

    Manuela

  • paul

    recept tijgerpap:

    a

    100% rijstemeel

    10 % gist

    7 % basterdsuiker

    77 % water van 30 graden.

    b

    3 % Basterdsuiker

    10 % Melkpoeder

    10 % Slaolie

    10 % Patentbloem

    a afwegen en in bekken mengen tot gladde massa

    20 minuten op de verwarming , wel afdekken

    b afwegen en toevoegen aan a

    minimaal 10 minuten voor verwerking de tijgerpap tot een gladde massa roeren.

    de pap moet niet te dun zijn, anders iets rijstemeel/bloem toevoegen.

    Direct naar het opmaken van het brood of van de broodjes opspuiten

    Voor het brood kun je gewoon brooddeeg maken.

    mvg

    paul meulblok

  • christo

    500 gr rijstemeel

    10 gr basterd

    10 gr zout

    100 gr olie

    water tot yoghurt dikte en dun opbrengen voor het rijzen van het brood