briseedeeg

  • Liesenmies

    Ik zoek het recept voor briseedeeg. Ik heb op vele pagina's al gezocht, maar ik kan hjet niet vinden. Wie helpt mij???

  • gj

    kijk eens op http://www.goldweb.nl/culinair/patis/pb017.htm daar vindt je:

    300 gram bloem - 180 gram boter - 20 gram suiker - zout - 3 eetlepels melk

    Zeef de bloem en leg ze in een bergje op tafel. Maak in het midden een kuiltje. Roer de boter zacht en leg deze hierin. Voeg een mespunt zout toe. Kneed er snel onder toevoeging van de koude melk een deeg van. Zodra U een samenhangend geheel heeft stopt U met mengen en rolt de deeg in een stuk plastic folie. Laat het deeg een uur in de koelkast rusten. Rol het voor het gebruik met de deegroller uit tot de gewenste dikte.

    of http://www.hhs.nl/atrium/mei02/smikkelen.html daar vind je het volgende:

    paté Brisée, is typerend voor de regio Elzas. Wrijf 75 gram (room)boter, in kleine stukjes, door ongeveer 250 gram bloem tot het een kruimelig mengsel wordt. Roer dan een ei, wat zout, zes eetlepels water en eventueel wat suiker door het deeg tot het een bal wordt en laat deze een kwartiertje met rust.

    of

    Pâte brisé pour 2 tartes

    500 gr de farine

    250 gr de beurre

    4 Å“ufs

    Blijkbaar is het dus een zandtaartdeeg waarbij je afhankelijk van de vulling van je taart wel (zoete vulling) of geen suiker (hartige vulling) toevoegt

  • Liesenmies

    Dank je wel voor je antwoord. Ik ga het snel maken

    Groeten Liesbeth