Oliebollen

  • Harry

    Hoi allemaal

    Ik heb een vraag die ik tot nu toe nog niet via internet beantwoord heb kunnen krijgen. Het gaat om een grondstof (conserveringsmiddel???) welke de bakkers altijd gebruiken in het beslag voor oliebollen. Het betreft de grondstof “korent”. Ik heb dit spul een aantal jaren geleden ook gebruikt maar ik wist toen nog niet hoe het heette. Geheim van de bakker, weet je wel. Het heet dus korent en het is geel van kleur en ruikt sterk naar citroen. Dit spul werkt echt perfect. Je krijgt mooie grote oliebollen en ze blijven lekker lang vers. Alleen het probleem is nu dat korent volgens mij alleen via een bakkersgroothandel verkrijgbaar is. Dus niet particulier. Mijn vraag is dus; is er iemand die mij kan vertellen of er nog een ander adres is dan de groothandel waar ik korent kan kopen.

    Bij voorbaat dank.

  • nienke

    korent is dat niet ascorbinezuur????? of te wel vit.c??

  • tom

    met korent bedoelen ze volgens mij een broodverbetermiddel genaamd korent plus

    hier zit meer in dan ascorbinezuur smaakstoffen vetten zeurneutralisator en nog een hoop dingen dit is inderdaad aleen verkrijgbaar via een bakke rof de bakkersgroothandel

    groeten tom

  • Wiljan

    Korent is een poedervormig vruchtenbroodverbetermiddel van Zeelandia uit Zierikzee. Een toevoeging van 10-20% van het bloemgewicht geeft voor oliebollen een goed resultaat. Bij een bakker kunnen ze je waarschijnlijk wel helpen aan een vruchtenbroodverbetermiddel, al dan niet in poedervorm. Er zijn vele (fantasie) namen in omloop voor zo'n verbetermiddel. Het heeft niets te maken met een conserveermiddel maar bevat naast vetten en suikers ook emulgatoren en (natuurlijke) kleurstof(fen).

    Succes!

  • h.borkent

    gebruik ook een boterstol poeder is lekkerder