Kleinbrood roterend bakken

  • paul

    Wij bakken momenteel het kleinbrood in een inschietoven, wegens grote verschillen in het bakken willen wij overstappen op het bakken in rotatieovens.

    Na verschillende proeven is het ons nog niet gelukt om het kleinbrood een mooi uiterlijk te geven die ja, als je het ware meer aankijk.

    de bollen zijn nu te egaal van kleur.

    Het bakken is nu goed, ze zijn gaar en hebben toch wel een bakaard, we zitten alleen nog met de kleur.

    Wie heeft daar ervaring mee en weet hoe we er meer kleur in kunnen brengen, dmv een mix of bepaalde grondstoffen zonder dat de kwaliteit veel minder wordt, door bijvoorbeeld de toevoeging van melkpoeder of vetstof.

    Ik hoop op een spoedige reactie.

  • tom

    mischien dat een procentje zea van zeelandia uitkomst bied. wat voor kleinbroodpoeder gebruik je?? (zea is een creme) 1 procent suiker op je deeg heb je dat al geprobeert?? en hoeveel procent kleinbroodpoeder gebruik je??

    veel succes laat even weten of het gelukt is!!

  • Monique

    Ik bak kleinbrood al jaren in een rotatieoven maar je blijft een egaale en enigzins fletse kleur houden. We hebben al vanalles geprobeerd maar niet helpt echt naar tervredenheid, we hebben enigzins verbetering gehad met het verhogen van de temperatuur en verkorte van de baktijd. Veel succes

  • p.t. van der ploeg

    Wij bakken ontzettend mooi kleinbrood met de rotatieoven, zowel krokant als zacht brood en nog via de remrijskast.

    Vragen peter van der ploeg tel 0224-581271/2583.

  • Peter

    1% suiker toevoegen

  • TH@ B@KER

    het mooiste zijn de kleinbrood ovens van MIWE deze bakken echt perfect kleinbrood af! dus je krijgt kleinbrood met een wit voetje (wat ook hoort) maar als je toch persee rotatie wil, kun je ook met stoom gaan werken! Bij ons hebben we Hein Luxrotors staan deze bakken nu pas na een half jaar na onze tevredenheid!!! dus het is echt een overstap van een indirecte inschieter naar een directe rotatie!!

    succews