Hallo Sheila
De bakkers in friesland bakken ander suiker brood dan wat jij krijgt dit komt omdat ze een andere soort suiker gebruiken dan die jij hebt gebruikt.
In de bakkerij word chips gebruikt, chips (ook wel nips P4 / P5) is een soort suiker die niet geheel oplost in het deeg en tijdens het bakken wel smelt en de stukken suikers als het ware geven.
Deze suiker kun je vermoedelijk wel krijgen bij de ambachtelijke bakker in de buurt. Ik neem aan dat je bruine basterdsuiker gebruikt mede voor de kleur deze kan je dan weg laten totale gewicht door nips vervangen.
Ik raad je aan om de nips NIET door de broodbakmachine door je deeg te draaien maar met de hand omdat anders je beschermlaag behoorlijk aangetast kan worden door het krassen van de suiker. Voor de kleur kan je tegelijk met het toevoegen van de nips ook nog een beetje kaneel toevoegen.
Veel suc6.
Als het gelukt is of niet laat het ff weten, mogelijk we je dan nog verder kunnen helpen.
Groetjes Nienke